Starten av en ny läkekonst!

“Början på en salutogen revolution, historien om kiropraktik.”

I slutet av 1800-talet arbetade en man vid namn Daniel David Palmer med hälsovård, närmare bestämt som ‘Magnetic healer’. D. D. Palmer, som han kallades, hade en patient vid namn Harvey Lillard som sökt honom för att han var döv på höger öra. Under samtalets gång berättade Harvey att besvären uppstått 17 år tidigare när han lyfte tungt och det knakade till i nacken. Med god kunskap i anatomi (kroppens struktur) och fysiologi (kroppens funktion) gjorde Dr Palmer en undersökning. Den visade att Harvey Lillard hade en  utbuktning på ryggraden och Dr Palmer formade en hypotes:

chiropractic history“Nerver kontrollerar kroppen alla funktioner, inklusive smak, lukt, syn, beröring och hörsel. Våra kroppar har en god tillgång på naturlig läk kraft och den kraften strömmar genom nervsystemet. Om ryggraden skapar en irritation, tryck eller störning på nervsystemet kan inte kroppen fungera som det är tänkt och vår förmåga att läka blir begränsad. Om ett organ är dåligt måste det bero på att de inte får fullgod tillförsel av denna inbyggda läkningskraft (innate intelligence). Dr Palmer kallade denna störning för ‘Subluxation’.

 

Dr Palmer ‘justerade’ den felaktiga segmentet, med en specifik intention att återställa nervsystemet funktion för att kroppen skulle kunna läka naturligt. Vid justering hörde båda männen hur det ‘knakade till, precis som det gjorde 17 år tidigare då Harvey förlorade sin hörsel. Inom loppet av några minuter hörde Harvey Lillard något han inte hört på 17 år. Han hörde hovarna trummande mot vägen utanför.

Kort efter Harvey Lillards fall, hade Dr. Palmer en patient med hjärtfel. I detta specifika fall undersökte Dr. Palmer ryggraden på patienten och fann att en kota var subluxerad som störde nerven som försörjde hjärtat. Med framgång återställde (justerade) han Bildresultat för adjustment chiropractic d däven denna patients subluxerade kota, varpå hjärtfelet försvann. D.D. Palmer resonerade med sig själv; om två fall,
så skilt som dövhet och hjärtbesvär, orsakades av ‘störning’ på nerver så kunde även många andra sjukdomar ha samma grund. Början till en ny era i läkekonst var född, ett system för undersökning av hur orsaken till varför sjukdomar uppstår och behandling därav, Ett system grundat på den vitala kunskapen om att våra kroppar kan läkas naturligt, utan användning av mediciner (droger) och kirurgi. Dr Palmer kallade denna läkekonst för Kiropraktik, grekiska för att göra med händerna.’