Att hjälpa människor som har smärta och värk, eller att hjälpa sjuka människor att bli friska är som att lägga ett jättestort pussel. Först måste man få fram all information och sedan se vilka bitar som hör ihop. Vårt första mål är därför att se om du har kommit till rätt ställe för att få den vård du behöver. Under konsultationen försöker vi att klargöra vad du har för problem och se vilka faktorer som påverkar dem.

Vårt primära mål är att hjälpa dig att må bra och bli hälsosam. För att göra det måste vi förstå varför besvären uppkommit. Utformningen av första besöket blir därför att se om du kommit till rätt ställe för att få den vård du behöver. Vi vill ge dig bästa möjliga vårt och service.

Det första som händer är att du får fylla ut en hälsoenkät. Ett formulär om dina besvär, hur det påverkar ditt liv och lite om din tidigare sjukdomshistoria

Därefter får du se en kort informationsvideo om kiropraktik och vad som kommer att hända under dagen besök.  Efter det följer ett samtala med kiropraktorn för att på ett mer detaljerat sätt gå in på dina problem. Kiropraktorn kommer även att ställa fördjupande frågor för att få en tydligare bild av dina problem.

Efter samtalet kommer kiropraktorn att utföra en kiropraktisk undersökning. Den bygger på en neurologisk och funktionell analys av kroppen. Vi ser vad som fungerar normalt och vad som fungerar mindre bra i din kropp. Sen är det dags för en datoriserad analys av

Kroppens alla celler, vävnader och organ styrs av ditt nervsystem. Kontakten mellan hjärnan och kroppen möjliggörs av ett intrikat nätverk av nervtrådar. Ett balanserat nervsystem är ‘A & O’ för att du ska vara frisk och må bra.

nervsystemet, dels för att se vart du har spänningar och stress, men även för att få en övergripande bild av hur ditt nervsystem fungerar. Datoranalysen bygger på 4 delar: en termografi, en sEMG-undersökning, en Heart-Rate-Variabilityundersökning och ett balanstest.

När konsultationen och undersökningen är färdig kommer vi att sammanställa dina undersökningsresultat så att vi kan presentera dessa för dig. Om vi vid något tillfälle hittar något som inte passar in i mönstret kommer vi att rekommendera dig till lämpligt ställe så att du får den vård som du behöver. 

Kiropraktik är en naturlig, holistisk läkekonst som hedrar livet och den läkande processen. Kiropraktik bygger på vetenskapen om att vår hälsa står i direkt proportion till vårt nervsystems funktion. Om vi har störningar på nervsystemet kan vi inte längre fungera till 100% och därigenom få svårare att kontrollera kroppens alla celler, vävnader och organ, även immunförsvaret.